Ostatnia aktualizacja: 30 września 2026
Niniejszy tekst jest tłumaczeniem udostępnionym w celach informacyjnych. Wiążąca jest wyłącznie oryginalna wersja w języku francuskim: w razie rozbieżności to ona ma zastosowanie.
Osoby, które rejestrują się w randraw.studio, zwane są dalej ORGANIZATORAMI, w znaczeniu organizatora wydarzenia. Serwis randraw.studio, którego wydawcą jest Philippe BILLAULT, zwany jest WYDAWCĄ.
Podsumowując poniższe: przetwarzamy wyłącznie to, co jest ściśle niezbędne do działania Twojego konta, a Twoje dane udostępniamy tylko podmiotom przetwarzającym z publicznej listy.
WYDAWCA, i tylko on, jest administratorem opisanych tutaj danych osobowych ORGANIZATORÓW. Dane Twoich wydarzeń i Twoich uczestników to odrębny temat: zob. politykę ochrony danych uczestników.
Jeśli logujesz się za pomocą Google, Google przekazuje nam Twój adres e-mail i Twoje imię – i nic więcej. Nie przechowujemy ani identyfikatora Google, ani tokenu dostępu.
Wiadomości e-mail, które wysyłamy na Twoje konto (potwierdzenie adresu, zapomniane hasło, bezpieczeństwo, zaproszenia, wsparcie), zawierają niewidoczny obraz, który informuje nas, czy wiadomość została otwarta.
Dane Twojego konta są przechowywane na serwerze Witryny, hostowanym w OVH. Twoje wydarzenia i Twoi uczestnicy są przechowywani na serwerze Twojego studia, w regionie Twojego pakietu: Europa, Ameryka Północna lub Azja.
Aby umożliwić Ci logowanie do Twojego studia, kopiujemy tam Twój adres e-mail, Twoje hasło w postaci zaszyfrowanej oraz zaszyfrowany sekret uwierzytelniania dwuskładnikowego. Twoje nazwisko, imię i firma pozostają w Witrynie.
Aby skorzystać ze swoich praw, napisz do nas za pośrednictwem formularza kontaktowego lub, po zalogowaniu, przez wsparcie swojego konta.
Nie sprzedajemy Twoich danych i nie przekazujemy ich żadnemu partnerowi handlowemu. Nasz dostawca usług płatniczych, Stripe, otrzymuje dane niezbędne do płatności, ściśle w zakresie powierzonego mu zadania. Organy władzy mogą zażądać od nas danych w przypadkach ścisłej konieczności przewidzianych przez prawo.
O ile nie wskazano inaczej, dane są przechowywane do zamknięcia Twojego konta.
Konto zamykasz z poziomu swojej przestrzeni. Usunięcie jest planowane na 30 dni później albo na 30 dni po zakończeniu Twojego płatnego pakietu, jeśli nadal on trwa. W tym czasie możesz ponownie aktywować swoje konto. Jeśli nie masz trwającego płatnego pakietu, dane Twoich wydarzeń i Twoich uczestników są usuwane z chwilą zamknięcia i nie wracają po ponownej aktywacji.
Przy usunięciu kasujemy Twoje konto, Twój profil, Twoje pakiety, Twoje wydarzenia i ich uczestników, Twoją korespondencję ze wsparciem, dziennik wiadomości e-mail wysłanych na Twój adres oraz Twoje „Lubię to”.
Po usunięciu pozostają:
Każdej nocy kopia zapasowa bazy danych jest zapisywana w zarezerwowanej dla nas przestrzeni Dropbox. Przechowujemy 90 ostatnich kopii zapasowych, a także pierwszą kopię z każdego miesiąca, bez ograniczenia czasowego. Usunięte konto może więc nadal znajdować się w starej kopii zapasowej.
IOD to inspektor ochrony danych. Przetwarzamy niewielką ilość danych osobowych, nie handlujemy nimi, nie otrzymujemy ich od żadnego partnera i żadnemu ich nie przekazujemy. Postanowiliśmy nie wyznaczać IOD.
W każdej sprawie dotyczącej ochrony danych napisz do nas w pierwszej kolejności za pośrednictwem formularza kontaktowego lub przez wsparcie swojego konta. Jeśli po skontaktowaniu się z nami uznasz, że Twoje prawa nie są przestrzegane, możesz wnieść skargę do CNIL.